Alilamu maakt duurzame, handgemaakte tassen, woondecoratie en accessoires van dhow sails. 100% handgemaakt en ‘100% made by a HEART’!

Het begon allemaal in 2004 op Lamu Island. Ali was een visser uit Lamu en Daniela een dromer uit Zwitserland die de wereld rondreisde verliefd op de magie van het leven.

Op een dag, toen de zee ruw was en er niet gevist kon worden, vroeg Ali Daniela om een ​​baan. Helaas had ze er geen, maar vroeg hem of hij wist waar ze één van deze oude dhowszeilen kon kopen, in het Swahili ‘tanga’ genoemd, omdat ze de textuur van de oude zeilen altijd bewonderde. De zeilen zijn als een kunstwerk ontworpen door de wind, de zon, het zeewater, de regen en de vele jaren reizen over de Indische Oceaan. Ali kwam een ​​paar dagen later terug met een oude tanga. De kleur was prachtig, een bruinachtige kleur die onmogelijk te reproduceren was, het weer en de jaren waren de meester van het kunstwerk.

Toen Ali de grote tanga opende, zag Daniela dat er een groot gat in zat, een gat gecreëerd door de kracht van de wind vermengd met zeewater dat erop spatte. Daniela keek ernaar en zei tegen Ali: “Als ik een rood hart rond dit gat schilder, zal het er net zo uitzien als het gat dat ik op dit moment in mijn hart heb, gecreëerd door  heftige pijn van liefde vermengd met tranen”. Ali kwam terug met een blikje rode verf en begon een groot rood hart rond het gat te schilderen. Daniela pakte toen het penseel en schreef “LOVE AGAIN FOREVER WHATEVER”.

Ze hebben het kunstwerk ingelijst en in de winkel van een vriend opgehangen. Twee uur later werd het gebroken hart verkocht. Vanaf die dag begonnen Ali en Daniela gebroken harten te schilderen die de hele wereld over gingen, later evolueerde het werk naar vliegende harten, ezels, sterren en meer, op tassen, washbags, kussenslopen en andere items die met harten gemaakt en handgemaakt zijn. Uit dat eerste gebroken hart ontstond de Ali Lamu, vastbesloten om te groeien en de gemeenschap te helpen.

Dhow met zeil